Een aantal gemeenten, waaronder Leeuwarden en Venlo, hebben naast de gemeentelijke milieustraten ook alternatieve manieren om hun inwoners e-waste te laten inleveren. Lees hier de uitleg van Coby Idzenga, adviseur relatiebeheer en beleid bij Omrin en van Dion Nijskens, adviseur gemeente Venlo.
Inmiddels telt Wecycle 7.000 inleverbakken in winkels. In 2019 zijn alle winkels van Aldi aan dit rijtje toegevoegd. Ook is de samenwerking met BCC verlengd in 2019. Lees hier de uitleg van Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility bij Aldi en van Herman Bramer, CEO BCC.
Een alternatief inzamelpunt is de kringloopwinkel of 2e hands verkoper Wytguod uit Bertlsum (Friesland). Zij zijn niet alleen groot inzamelaar, maar fungeren ook als Premium Pick-Up partner en stimuleren de circulaire economie door hergebruik. Lees hier de uitleg van Pieter Kingma, eigenaar Wytguod.
Wecycle zorgt dat werknemers van inleverpunten goed op de hoogte zijn. Via een module in de app van ELAUNCH leren zij door korte filmpjes en een aantal meerkeuzevragen over de mogelijkheden die Wecycle biedt aan de consument en wat zij zelf kunnen doen om het proces te vergemakkelijken.
Vanuit Wecycle bestond de behoefte om de rapportage en administratie rondom de beschikbaarheid en het gebruik van containers te verbeteren. In samenwerking met Van Happen Containers, al jarenlang partner van Wecycle, is gekeken naar de mogelijkheden om slimme containers in te zetten. Door middel van de inzet van IoT-sensoren (Internet of Things) is er nu real-time inzicht in waar de containers zich bevinden. Lees hier de uitleg van Sjef van Eck, CFO bij Van Happen Containers.
In 7 Wecycle Service Centers wordt Groot witgoed en ICT gedemonteerd en krijgen mensen weer nieuwe kansen
Bij sorteerlocaties en verwerkingslocaties die samenwerken met Wecycle, werken vaak mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Road2Work is één van deze locaties, waar werknemers een opleidingstraject kunnen starten in de aanloop naar een volgende baan. Lees hier de uitleg van Gerrit Massink, bedrijfsleider bij Road2Work.
Een aantal van onze partners heeft in 2019 een grote stap gezet naar de circulaire economie. Zo kwam BSH, de producent van Bosch en Siemens huishoudapparaten met de Blue Movement en heeft Wecycle de samenwerking met HKS Metals uitgebreid.
Ronald Wassenaar, CEO BSH Huishoudapparaten BV, legt Blue Movement uit:
"Samenwerking met Wecycle cruciaal"
Martijn Agterhuis, vestigingsmanager HKS Zwartsluis legt uit:"hoe samenwerking met Wecycle de circulaire economie verder stimuleert"
Voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs is er gratis lesmateriaal beschikbaar. Door de scholeninzamelactie voor Stichting Jarige Job, leren kinderen niet alleen over de circulaire economie, maar dragen ze bij aan een verjaardagsbox voor minderbedeelde kinderen.
Wecycle verzorgt de gehele financiële administratie en rapporteert naar alle stakeholders.
Aantal medewerkers (FTE’s) 17.95 Gemiddelde kosten per ton € 306,-
Meer informatieWecycle rapporteert alle resultaten ter inzage aan het Nationaal (W)EEE Register.
Ga naar het registerWij zijn ISO 9001-gecertificeerd en organiseren met een professioneel en compact team de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.
Bekijk het Wecycle team